Leipomo Töölön sydämessä jo vuodesta 1949

KarjalanpiirakkaHopia on toiminut vuodesta 1949. Se on sijainnut aina samassa liiketilassa keskellä Töölöä, Pohjoisella Hesperiankadulla. Se on ollut asiakkaidensa suosiossa jo yli 60 vuoden ajan.

Karjalaiset perinteet pääkaupunkiin

Konditoria Hopian perusti Emma Hopia, Sortavalasta kotoisin oleva evakko, Helsinkiin muutettuaan. Perusideana oli tuoda karjalaiset kahvila- ja konditoriaperinteet pääkaupunkiin.

Emma Hopia emännöi jo silloinkin suosittua kahvilaa 15 vuoden ajan, jonka jälkeen hän myi sen Vieno Kinnuselle. Hänen hoidossaan Hopia oli 37 vuoden ajan. 31.8.2014 asti Hopian omisti Vienon 4 tytärtä. He ostivat Hopian sen jo ollessa heille tuttu työympäristö sekä menestyksekäs liiketoiminta. Nykyään Hopian omistaa uudet omistajat ja liiketoiminta jatkuu samanlaisena.

Perinteikäs, viihtyisä miljöö

SämpylätHopian kahvilamiljöö on edelleen yli 60 vuoden takaisen sisustuksen mukainen. Omaleimaisen jäljen tuo Karjala-tyyppinen sisustus, pirttipöydät ja -tuolit sekä kalevalaiset maalaukset seinillä. Tunnelma korostuu tuoreiden leivonnaisten tuoksusta, joka leijailee kahvilaan takahuoneesta sijaitsevasta, pienestä leipomosta.

Pala Töölön historiaa

Osa leivonnaisista tehdään edelleen yli 60 vuotta vanhojen reseptien mukaan. Leipomossa työskentelee neljä ihmistä ja kahvilan puolella kaksi.

Konditoria Hopia on jo iso osa töölöläistä historiaa. Leivonnaiset ovat olleet ja ovat edelleen presidenttiemmekin herkkua.

Aikaisemmin leivonnaisia toimitettiin myös Hopian ulkopuolelle myytäväksi mm. Stockmannin herkkuun. Nykyään omassa kahvilassa myydään kaikki leipomossa tehdyt tuotteet. Toimintaa ei olla näillä näkymin laajentamassa, vaan tarjolla on tuoretta lähiruokaa takahuoneen leipomosta.

Näin perinteikäs Hopia toimii ja tuo henkäyksen menneestä asiakkaidensa elämään tänäkin päivänä.

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteydenotto­pyyntö